De overname van Vander Haeghen & C° door Torus Insurance.

De overname van Vander Haeghen & C° door Torus Insurance.

Beste makelaar,

Wij zijn trots dat we u vandaag de overname van Vander Haeghen & C° door Torus Insurance mogen aankondigen.

 

ACQUISITION ENSTAR/TORUS

05 februari 2015: Enstar Group Limited (voortaan te noemen: “Enstar”) is via een van haar dochterondernemingen bezig met het finaliseren van een transactie met Nationale Suisse voor de overname van Nationale Suisse Assurances SA (“NAB”); wij wachten nog op reglementaire goedkeuring.

In het kader van de voorgestelde transactie zal Torus Insurance Marketing Limited (“Torus”), een dochteronderneming in volledig eigendom van Enstar, twee nichebedrijven overnemen: Vander Haeghen & C° en Arena.

Een andere dochteronderneming van Enstar, Torus Insurance (Europe) AG (“TIE”), een verzekeringsbedrijf dat van A.M. Best de A-status heeft ontvangen, verkrijgt bij de sluiting van de transactie het recht om voor bepaalde polissen die door of namens NAB zijn verstrekt, vervangingsdekking aan te bieden wanneer hun vervaldatum wordt bereikt.

Verwacht wordt dat de voorgestelde transactie ongeveer drie maanden na de datum van deze kennisgeving kan worden gesloten, indien de benodigde reglementaire goedkeuringen worden verkregen.

OVERZICHT VAN DE TRANSACTIE

“Torus heeft stevige verzekeringsplatforms in de markten van Lloyd’s en Londen, op het vasteland van Europa en in de VS. Klanten van over de gehele wereld vertrouwen op onze hulp bij het managen van risico’s via een divers aanbod specialiteitsproducten. De overname van Vander Haeghen & C° zal ons aanbod specialiteitsproducten verbreden en ons Europese netwerk vergroten.

“Als dochteronderneming van Torus gaat Vander Haeghen & C°deel uitmaken van een wereldwijd bedrijf, terwijl het de specialistische kennis en expertise behoudt die zo bepalend is voor haar succes met klanten. Daarnaast kunnen alle klanten en makelaarspartners hun voordeel trekken van Torus’ inzet om dienstverlening van het hoogste niveau te bieden aan onze wereldwijde klantenbasis. We kijken uit naar een succesvolle gezamenlijke toekomst.” Demian Smith, CEO, Torus International

 • Sinds de lancering van Torus’ Europese activiteiten in september 2009 zijn er underwriting teams opgericht in plaatsen verspreid over Europa en zijn er nu kantoren in Parijs, Keulen, Liechtenstein, Milaan, Rotterdam en Zürich.
 • Een nieuw distributiecentrum in België zal zorgen voor verdere diversificatie van het specialistische aanbod van Torus, wat meer kansen zal opleveren voor verzekerden, werknemers en aandeelhouders.
 • Zodra de voorgestelde transactie is ondertekend, zal Vander Haeghen & C° met Torus samenwerken aan de uitbreiding van het portfolio en productenaanbod in België en zal extra capaciteit beschikbaar worden gesteld door de verschillende risicodragers van de groep.
 • Wanneer de transactie voltooid is, wordt Vander Haeghen & C° een dochteronderneming van Torus.

HOOFDPUNTEN
Business as usual

 • Deze aankondiging heeft geen gevolgen voor de huidige activiteiten van Vander Haeghen & C°. Als CEO’s zullen Bertrand Vander Haeghen en Frédéric de Haan naast de toegewijde underwriting- en claimteams werken aan het blijven bieden van dienstverlening van het hoogste niveau aan klanten voor het gehele productportfolio. Alle polissen die door Vander Haeghen & C° zijn ondergebracht en alle relaties blijven geldig overeenkomstig hun voorwaarden.
 • Zolang de voorgestelde transactie nog niet is voltooid, worden polissen die door Vander Haeghen & C° worden ondergebracht, door NAB verstrekt met volledige ondersteuning van een contingenteringsovereenkomst met TIE.

OVER TORUS

Torus biedt een divers pakket gespecialiseerde verzekeringen en beschikt over goed gestructureerde en winstgevende zakelijke lijnen en sterke vestigingen in Londen, op het vasteland van Europa en in de VS.

 

Financiële sterkten

 • Torus heeft een A-status (‘uitstekend’) van A.M. Best, klasse XI. Voor business via Torus Syndicate 1301 heeft Lloyd’s een A+-status van Standard & Poor’s, een AA- van Fitch Ratings en een A (uitstekend) van A.M. Best.
 • Op 1 april 2014 werd Torus door Enstar Group Limited overgenomen, tezamen met de Trident Funds in het beheer van Stone Point Capital. Zowel Enstar als Stone Point heeft een bewezen staat van dienst in het opbouwen van sterke, winstgevende verzekeringsbedrijven. Als dochteronderneming van Enstar in partnerschap met Stone Point kan Torus nu gebruik maken van Enstar’s strategische en operationele ondersteuning:
  Enstar heeft (per 30 september 2014) een eigen vermogen van USD 2,2 miljard en is genoteerd op de NASDAQ effectenbeurs (ESGR).
  Stone Point is een private equity-firma met meer dan 25 jaar ervaring in de mondiale financiële dienstensector en met een belangrijke focus op de (her)verzekeringsindustrie. Stone Point beheert het private equity fonds ‘the Trident Funds’.
Share This