Partnership tussen Belfius Insurance en VDHC°

Partnership tussen Belfius Insurance en VDHC°

Partnership tussen Belfius Insurance en Vander Haeghen & C°

Belfius Insurance en Vander Haegen & C°, een underwriter die gespecialiseerd is in speciale risico’s, hebben een partnership gesloten dat onder meer betrekking heeft op de verzekering van de Belgische filmproducties en op de Tax Shelter verzekering.

Dankzij de verzekering Filmproducties kan de sector zich beschermen tegen onverwachte gebeurtenissen, zoals schade aan materiaal, decors of kostuums, of ziekte van een acteur, die kunnen leiden tot vertraging of zelfs annulering van de productie.

De Tax Shelter is een fiscale constructie die investeringen in de filmproductie in België wil aanmoedigen en zo de Belgische filmindustrie wil steunen. Vander Haeghen & C° maakt het via zijn product Tax Shelter mogelijk de investeerders een schadevergoeding te garanderen voor het verlies van hun belastingvoordeel, met inbegrip van de verwijlinteresten, ingeval ze het Tax Shelter attest niet bekomen. Dit is niet de eerste zijsprong van Belfius in de filmwereld, want Belfius Bank stelt zijn corporate klanten al jaren een Tax Shelter financieringsformule voor.

Naast die twee specifiek met de wereld van de filmproductie verbonden producten bevat de samenwerkingsovereenkomst tussen Belfius Insurance en Vander Haeghen & C° verzekeringsprogramma’s die het Overlijden door Ongeval of het Overlijden alle oorzaken dekken, en een formule Sudden Death Protection.

De samenwerking treedt in werking op 1 juli 2015.

Over Belfius Insurance

Belfius Insurance is de verzekeringspoot van Belfius Bank & Verzekeringen, en verdeelt haar producten (Leven, niet-Leven en kredieten) op de Belgische verzekeringsmarkt.

Over Vander Haeghen & C°

Vander Haeghen & C° is al 20 jaar actief als underwriter en heeft onder meer bijgedragen aan de verzekering van de productie van de films Les Visiteurs 3 , The Search, La French, Wat Mannen Willen en Foute Vrienden De Film.

Perscontacten

communication@belins.be

+ 32 2 286 61 78

Share This